VALİ BİLİCİ'Yİ ZİYARET ETTİ

VALİ BİLİCİ

ALMAN BAKAN'A 6 BİN YILLIK MOTİFLİ KİLİM HEDİYE EDİLDİ - ALMANYA'NIN AŞAĞI SAKSONYA EYALETİNDEN GELEN İŞ ADAMLARI VALİ BİLİCİ'Yİ ZİYARET ETTİ

Kayseri Sanayi Odası'nın ev sahipliği yaptığı Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nden gelen iş adamlarından oluşan heyeti kabul eden Vali Mevlüt Bilici, Ekonomi Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Jörg Bode'ye 6 bin yıllık motiflerin bulunduğu meşhur Yahyalı kilimi hediye etti.
Kayseri Sanayi Odası'nın ev sahipliği yaptığı Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nden gelen ve iş adamlarından oluşan heyet, Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti. Vali Bilici, Kayseri'nin ekonomik ve ticari açıdan gelişmiş bir il olduğunu belirterek, Kayseri'de yaklaşık bin fabrika bulunuyor. Bu fabrikalardan 20'si Türkiye'nin ilk 500 büyük firması sıralamasında bulunuyor” dedi.
Kayseri'nin kültür ve turizm alanında da büyük zenginliklerinin bulunduğunu bildiren Vali Bilici, Erciyes Master Planı çerçevesinde yürütülen çalışmaların, şehrin turizmini daha da geliştireceğini belirterek, heyete Kayseri ile ilgili bilgiler verdi.
Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Jörg Bode ise Kayseri'ye pek yabancı olmadıklarını belirterek, eski Almanya Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinde Kayseri'yi tanıdıklarını bildirdi. Bode, Aşağı Saksonya'da Türk iş adamlarının da bulunduğu belirterek, Kayseri'de iş adamlarımız ikili görüşmelerde bulunuyor. Bu görüşmelerden sonra Kayseri'ye daha sık gelmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Mevlüt Bilici, Bakan Bode'ye üzerinde 6 bin yıllık motiflerin bulunduğu meşhur Yahyalı kilimi hediye etti. Bakan Bode ise Vali Bilici'ye Aşağı Saksonya Eyaleti'ndeki önemli fabrikalardan birinde üretilen mürekkep ve kalemden oluşan bir set hediye etti.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı